Underbarnet Fanny Mendelssohn Hensel

Vänträff i Grünewaldsalen den 28 maj kl 18

Syskonen Fanny och Felix Mendelssohn växte upp i det tidiga 1800-talets Preussen som musikaliska underbarn och varandras bästa vänner. Brodern Felix blev en de största kompositörerna i Europa. Systern Fanny kom att skriva, trots den tidens motstånd, cirka 500 verk och anses idag som 1800-talets viktigaste kvinnliga tonsättare. Musik som nu synliggjorts 150 år efter att den skapades. Det är en berättelse om ovanligt stark kärlek mellan två syskon som varken kunde skapa eller leva utan varandra.

Kulturjournalisten Ellinor Skagegård föreläser om ett kvinnligt musikskapande som i sinom tid kom upp i ljuset. Hennes nyutkomna bok om Fanny Mendelssohn Hensel kommer att finnas till försäljning.

Läs mer om vänträffen>>