Kategoriarkiv: Årsmöte

Möt Orkesterakademin vid Vänträffen 20 maj kl 18

För åtta år sedan bildades Orkesterakademien som en del i ett kreativt samarbete mellan Kungliga Filharmonikerna och Piteå musikhögskola.
En akademi som ska ge utbildade musiker en möjlighet att pröva på jobbet i en symfoniorkester.

Vi får lyssna på idégivaren/klarinettisten Hermann Stefánsson och biträdande orkesterchefen Jonatan Samuelsson. De kommer att bjuda på ett samtal om nyttan med Orkesterakademien och dess betydelse för filharmonikerna och för musiklivet i stort. Men också hur projektet genomförs.
En ensemble ur Orkesterakademien finns självklart med och förgyller hela kvällen.
Vänträffen äger som vanligt rum i Grünewaldsalen. 
Anmäl dig till vänträffen på vannerna@konserthuset.se eller telefonsvarare 08-20 58 12 snarast möjligt, dock senast den 17 maj. Om du får förhinder anmäl det på telefon eller e-post. Entréavgiften är som vanligt 100 kr och betalas med Swish 123 352 59 20 eller kontant i Grünewaldsalens foajé. Tag med medlemskortet, som du visar vid entrén.


Ny ordförande i Filharmonikernas vänner

Staffan Rydén, Barbro Holmberg och Stefan Forsberg (Foto: Brita Löfgren Lewin)

Efter sex år i vänföreningens styrelse varav fem år som ordförande avtackades Barbro Holmberg vid årsmötet den 27 mars.

Föreningens vice ordförande Stefan Bohman överlämnade ljusstaken ”Vänskapsknuten” från föreningen. Konserthuschefen Stefan Forsberg tackade med blommor och orkesterns ordförande Anders Haag hyllade Barbro med ”Hymn till Barbro” skriven för henne och framförd av Joakim Agnas, trumpet, Karl Frisendahl, trombon, och honom själv på pukor.

Barbro Holmberg tackade för musikhyllningen och samarbetet i vänföreningens styrelse. Hon tackade också Konserthuset för den viktiga och uppskattade generositeten för föreningen.

Staffan Rydén valdes till ny ordförande för 2023

Staffan har en lång karriär inom kulturvärlden bakom sig. Han har sjungit på Folkoperan där han också varit vd, varit vice vd på Dramaten och rektor för Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet och arbetat som kulturchef för Västra Götalandsregionen.

Staffan Rydén har suttit i många styrelser inom musik och scenkonstområdet. Han är nu ordförande för Nationellt centrum för musiktalanger liksom för den ideella föreningen Projekt Masthamnsoperan.