Författararkiv: Maria Jerkland

Uppdaterad information med anledning av det nya coronaviruset

Årsmötet med vänträff/ konsert den 16 mars är inställt
Det innebär att Vänföreningen skjuter upp årsmötet till en senare tidpunkt. När det kan bli får vi återkomma till.

Genrep
Konserthuset Stockholm har ställt in alla evenemang t.o.m. 28 mars det innebär också att genrepet den 18 mars är inställt.

Vi ställer in återstående tillfällen av vårens Lyssnarcirkel
För att undvika onödig smittorisk ställer vi in återstående tillfällen av vårens Lyssnarcirkel från och med den 24 mars. Vi återkommer längre fram med information om återbetalning till er som betalat cirkelavgiften.

Musik- och kulturresan till Västerås den 28 mars är inställd
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förebygga smittspridning och ställer in resan till Västerås den 28 mars. Researrangören Forsbergs informerar deltagarna om eventuell resa i höst.

Musik- och kulturresa till Västerås den 28 mars 2020 INSTÄLLD!

Västerås konserthus

Följ med på en dagstripp till Västerås och konsert med Västerås Sinfonietta, dirigent: Simon Crawford-Phillips och solist: Anne Sofie von Otter, sopran. Musik av D. Sjostakovitj och Gustav Mahler/Klaus Simon.

Före konserten hinner vi med lunch på Djäkneberget och ett besök på Länsmuséet.

Läs mer om resan, pris och anmälan>>>

Möt musikens mästare i Chopins hemland

Torget i Gamla stan i Warszawa. Foto: Fotolia

I Warszawa hålls vart femte år  i oktober en internationell Chopintävling med deltagande pianister från hela världen.

Det är tidigt mycket stor efterfrågan på biljetter, som säljs slut ett år före tävlingen. Vänföreningen kan genom resebyrån CE Travel erbjuda 25 biljetter till en av konserterna.

En tvådagarsresa är planerad med musik- och kulturprogram 21-23 oktober 2020>>

Anmälan till resan senast den 15 november!

Stipendium till tubaisten Karl-Johan Elf

Foto: Johan Falk

Kungliga filharmonikernas tubaist, Karl Johan Elf, har tilldelats årets stipendium från CH:s Jubileumsdonation till minne av vänföreningens 30-årsjubileum 2017.

Stipendiet överlämnades av Vänföreningens ordförande Barbro Holmberg i samband med konserten den 10 oktober 2019.

Stipendium till Ingvar Magnell

Ingvar Magnell

I samband med vänträffen den 8 april, tilldelades Ingvar Magnell ett personligt stipendium som erkänsla för hans mångåriga insatser för att främja den klassiska musiken.

Ingvar driver skivbutiken med klassisk musik i Konserthusets huvudentré  ̵  en sann kulturgärning.